BLAASKAPEL DE HEIKNEUTER

Blaasfestival 15 september 2024. Voor meer info en aanmelden zie
de uitnodiging hieronder.

Blaaskapel de Heikneuter is onderdeel van Fanfarecorps Erica. Wanneer de Blaaskapel, vroeger de Boerenkapel, is opgericht is niet helemaal duidelijk. Er is een foto van plm. 1955 (zie hieronder) waarop de Boerenkapel te zien is. Wij gaan ervanuit dat de kapel eind jaren 40, begin jaren 50 is opgericht. Marinus van Essen sr. was de drijvende kracht achter de Boerenkapel. Toen deze in 1967 overleed kwamen de activiteiten van de Boerenkapel op een laag pitje te staan. Dirigent Wakelkamp heeft op een gegeven moment het dirigeerstokje van de Boerenkapel ook opgepakt en de kapel nieuw leven ingeblazen en vanaf 1970 is Rinus van Essen de muzikaal leider van de kapel.

achter: F. van Essen (?) - Marinus van Essen - Willem van Nieuwenhuizen - Gijs Koudijs - Gerrit Lamoré - Kobus Dijkhors
voor: Bertus van Nieuwenhuizen - Nico van Essen - Wim Swenne - Henk Bos - Hamp van Nieuwenhuizen

Als sinds 1990 wordt het Blaasfestival georganiseerd door leden van de Blaaskapel, Erica en de "Aanhang"

Elk jaar weer een gezellig dorpsfeest! Het is een feest waar ook veel "oud-Austerlitzsers" naar toe komen en onder het genot van een drankje en gezellige muziek, worden veel herinneringen opgehaald. Ook voor de deelnemers is dit festival een gezellige middag.

BLAASFESTIVAL

Uitnodiging voor het Blaasfestival op zondag 15 september 2024.
Vanaf 12.00 uur worden er op het Dorpsplein en in de Muziektent afwisselend non-stop optredens verzorgd door Egerländer orkesten, Dweilbands, Big Bands en andere Blaasorkesten. Tussen 17.30-18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.
Indeling in categorieën
A Big Bands of vergelijkbaar
B Egerländer orkest of vergelijkbaar
C Dweilkapel of vergelijkbaar
De grootte van het orkest is niet van belang, een trio, kwartet of andere combinatie is ook van harte welkom!
Wat wordt er van u verwacht:
Deelnemers in de categorieën A en B:
  • Eén optreden in onze Muziektent alwaar een geluidsinstallatie aanwezig is (voor het versterken van bijvoorbeeld een solist).
  • Indien gewenst wordt één nummer op partituur door de jury beoordeeld. Een deskundige jury schrijft een positief en opbouwend juryrapport.

Deelnemers in de categorie C:
  • Twee of drie optredens op het Dorpsplein.

Wat kunt u verwachten:
  • Deelname aan dit festival is gratis.
  • Iedere deelnemer ontvangt consumptiebonnen.
  • In Dorpshuis Hart van Austerlitz is plek om muziekkoffers e.d. neer te zetten.
  • Rommelmarkt op het Dorpsplein en een drank- en broodjeskraam.
  • Een prachtige locatie met enthousiast publiek en veel gezelligheid.

Inschrijven kan t/m 19 augustus:
Stuur een e-mail naar heikneuterblaasfestival@gmail.com met de volgende informatie:
  • De naam van uw band/kapel/orkest.
  • In welke categorie u deelneemt en met hoeveel personen.
  • Naam, telefoonnummer en mailadres van de contactpersoon.
  • Een korte omschrijving van uw band/kapel/orkest met interessante feiten/bijzonderheden. Deze informatie wordt gebruikt om de
U gaat akkoord met het opslaan van uw gegevens door Blaaskapel De Heikneuter (i.v.m. de privacy wetgeving).
Blaaskapel de Heikneuter verklaart hierbij uw gegevens niet door te geven aan derden.
Genomen foto’s en filmpjes kunnen door De Heikneuter en/of Fanfarecorps Erica gepubliceerd worden.
Inschrijvingen worden geregistreerd per categorie en op volgorde van binnenkomst. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving. Begin september wordt het speelschema toegezonden.

Wat als het slecht weer is?
We hopen dat 15 september het zonnetje schijnt!
Mocht dat niet het geval zijn dan wijken we uit naar Dorpshuis Hart van Austerlitz.

31e Blaasfestival 17 september 2023

Er was een warme en zonnige zondag beloofd. Helaas begon de dag met regen, maar de voorspelling was dat het 's middags droog zou zijn. We hebben gelukkig het Festival buiten kunnen houden en het was weer gezellig!
Helaas hadden er twee orkesten afgezegd, maar de andere deelnemers hebben er met elkaar ervoor gezorgd dat er de hele middag muziek was. Afwisselend op het plein en in de muziektent. Onze leerlingen mochten een aantal nummers met DAD Barst Los meespelen, dat was heel erg leuk en de leerlingen (en bezoekers) hebben ervan genoten!

We kijken terug op een geslaagd festival. Alle deelnemers en bezoekers hartelijk dank! Graag tot volgend jaar 15 september 2024!

DEELNEMERS BLAASFESTIVAL 17 SEPTEMBER 2023

DEELNEMERS BLAASFESTIVAL 18 SEPTEMBER 2022